اثرات زئولیت در آبزی پروری و آکواریوم
در سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی در کاربرد جاذب های غیر عالی در صنایع مختلف از جمله کشاورزی، آبزیان، تصفیه فاضلاب، تصفیه هوا و پتروشیمی ها صورت گرفته است.
در این مقاله ما درباره مزایا و کاربردهای مختلف زئولیت های طبیعی و مصنوعی اصلاح شده .
در صعنعت آبزی پروری و بخصوص کاربردهای آن در آکواریوم ، استفاده از زئولیت برای بهبود کیفیت آب مزارع پرورش ماهی و تاثیر آن بر حذف آمونیاک و فلزات سنگین از آب، صحبت خواهیم کرد.
راکتور کم جریان زئولیت
مواد معدنی متخلخل
توصیه می شود که برای زئولیت از جریان کم استفاده کنید، معمولا” حدود 100 گالن در ساعت یا کمتر می تواند مناسب باشد. هدف این است که پناهگاهی کوچک برای باکتری ها ایجاد کنیم، جایی که آنها بتوانند جذب نیترات و فسفات را افزایش دهند.
سیکل راکتور
کاربردهای زئولیت
زئولیت چه کاری انجام می دهد و چه موقع کار نمی کند
توصیه می شود که پس از حذف آمونیاک، زئولیت را حذف کنید. زئولیت نباید بصورت دائمی استفاده شود.
قرار دادن زئولیت در فیلتر آکواریوم
بخصوص زمانی که باید آنرا بطور مکرر جایگزین یا شارژ کنید.
شارژ یا جایگزین کردن زئولیت؟
زئولیت ها معمولا” پس از شارژ شدن باید پس از دو تا سه ماه با زئولیت جدید جایگزین شوند.
اثر زئولیت طبیعی بر روی سیستم های آبزی پروری
محل تخم ریزی ماهی ها
برگرو و همکارانش در سال 1994 بررسی کردند که چگونه انواع مختلف زئولیت ها می توانند برای بهبود کیفیت آب آکواریوم و آبزی پروری مورد استفاده قرار گیرند. محققان دریافتند که آمونیاک بر اساس ساختار کریستالی خود، وابستگی بالایی به کلینوپتیلولیت دارد. محققان در طول مطالعات خود، غلظت آمونیاک را در آب های جمع آوری شده از یک سیستم گردش اندازه گیری کردند. یافته های آنها نشان می دهد که زئولیت کلینوپتیلولیت به علت ظرفیت تبادل یونی در حذف آمونیاک موثر است. همچنین بعنوان یک مزیت دیگر، دمای پایین بر روی ظرفیت تبادل یونی زئولیت اثری نمی گذارد.
اثر زئولیت طبیعی بر کیفیت آب و سلامت ماهی
بدون دیدگاه