گیاه آکواریومی سراتوپتریس
سراتوپتریس گیاه آکواریومی است که از لحاظ شکل برگ ها دارای تیپ های مختلفی می باشد. حتی گاهی در ابتدا برگ های گرد و پس از مدتی دارای بریدگی می شوند.
گیاهان این خانواده که به نام شبح آب (Water Sprite) نیز معروفند به دلیل تکثیر آسان و نگهداری راحت تقریبا در آکواریوم فروشی های تمام کشورها عرضه می شوند. به همین دلیل این گیاهان جزو معروف ترین گیاهان آکواریومی محسوب می شوند. این گیاهان را می توانید در بستر شنی آکواریوم قرار دهید و یا به چوب یا دکوراسیون آکواریوم متصل کنید. در غیر این صورت بر روی آب شناور می شوند و در این حالت نیز قادر به ادامه ی رشد هستند. آب سبک و کمی اسیدی دمای ۲۰ إلى ۲۵ درجه ی سانتی گراد و نور متوسط شرایط مناسبی را برای رشد این گیاهان به وجود می آورند.
گونه های سازگار :
مشخصات و شرایط نگهداری این گونه :
سطح نگهداری : آسان
نور مورد نیاز : کم تا متوسط
دمای مناسب : 20 الی25 درجه سانتی گراد
pH : اسیدیته 6/5 الی 7
Kh : سختی کربنات 3 الی 8
جزو خانواده : سراتوپتریداسیهceratopteridaceae
توضیحات تکمیلی :
- گیاه آکواریومی سراتوپتریس از لحاظ ظاهر برگ ها دارای اشکال مختلفی می باشد. حتی گاهی در یک گیاه ابتدا برگ ها گرد و پس از مدتی دارای بریدگی می شوند. سراتوپتریس را می توان در آکواریم به دو صورت شناور و کاشته شده در ته آکواریوم نگهداری کرد. اگر نور و فضای مناسبی در اختیار آن قرار بگیرد تکثیر آن بسیار سریع می شود و از میان برگ های پیر ، گیاهان جدید متولد خواهند شد. همچنین می توان گونه های ریشه دار سراتوپتریس را به صورت دسته ای در بستر آب کاشت. در این صورت برگ ها دراز شده و شبیه برگ های کرفس می شوند. در بازار ایران به آن پری دریایی گفته می شود که ترجمه نام انگلیسی گیاه است و البته پری آبی ترجمه دیگر و نسبتا رایج آن است. گاهی نیز به علت شکل برگ هایش آن را برگ کرفسی می نامند.
-
گیاه سراتوپتریس گونه بومی در ایران ندارد اما به احتمال فراوان نمونه های وارداتی جهت استفاده زینتی در آکواریم ها به آب های طبیعی معرفی و به کشورمان راه یافته باشند. گزارش هایی به دست آمده است که بعضی شهروندان گونه هایی از گیاه استراتوپتریس را که از نگهداری از آن دست کشیده اند به داخل رود ها و دریاچه ها می ریزند، در هر صورت اگر این سرخس شناور به صورت فیزیکی در ایران نباشد ، خطر معرفی و خسارت اکولوژیک و اقتصادی آن بسیار جدی است و اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و اقدامات محدود کننده مقامات مسئول را نیازمند است.
منبع پتزیپ