ماهی مولی باله کوتاه، که به عنوان مولی سیاه یا مولی معمولی نیز شناخته میشود، از جمله محبوبترین انواع ماهیهای آکواریومی محسوب میشود که زیستگاه اصلی آن در مناطق مکزیکی قرار دارد.
مقاومت بالای این ماهیها در برابر شرایط مختلف محیطی و تنوع چشمگیر در رنگهای آنها، آنها را به یکی از انتخابهای برتر برای کسانی که به تازگی آکواریوم راه انداختهاند، تبدیل کرده است.این ماهیها از گونههای مختلفی تشکیل شدهاند از جمله دالماسی، هارلیکوین دم چنگی، پلنتیوم، شن طلایی و سیاه. آنها رابطهی نزدیکی نیز با ماهی مولی سلفین و ماهی مولی سلفین بزرگ دارند.
علاوه بر این، ترکیبهای مختلفی از این دو گونه نیز وجود دارند که برخی از آنها تنوع جذابیتهایی را به آکواریوم شما اضافه میکنند.
علیرغم شناخت عمومی مولیها به عنوان ماهیهای آب شیرین، باید توجه داشت که این موجودات دارای یک قابلیت استثنایی بوده و میتوانند در محیطهای آبی نیمه شور یا حتی آبهای شور نیز زندگی کنند. این ویژگی فراگیر در مولیها این امکان را فراهم میکند که در آکواریومهایی با تنوع شوری مختلف، همچون آکواریومهای آب شور یا آبهای تنظیم شده به صورت نیمه شور، به خوبی از این ماهیها استفاده شود. این ویژگی بینظیر مولیها، به آنها این امکان را میدهد که در محیطهای متنوعی زندگی کنند و برای آکواریوم دارندگان، گستردهترین گزینهها را در نظر بگیرند.
نکات کلی دربارهی نگهداری مولی سیاه
مولی باله کوتاه به یک آکواریوم با حداقل ظرفیت 30 گالن آب برای زندگی نیاز دارد.
برای میزبانی از این ماهی زیبا، بهتر است از گیاهانی با برگها و تنههای ضخیم مانند جاوا فرن، ساگیتاریا، والیزنریا یا انوبیاس استفاده شود. این ماهیهای کوچک به طرز عجیبی به گیاهان علاقهمند هستند و به شدت میتوانند گیاهان با برگهای نرم را تخریب کنند.
برای میزبانی این ماهی، آکواریوم شما نیازمند یک سیستم فیلتر کارآمد است زیرا مقدار آمونیاک و نیتریت در آب باید صفر باشد.
آب آکواریوم براق این ماهی باید بسیار قلیایی باشد و pH آن باید بین 7.5 تا 8.2 باشد. این ماهی میتواند در بازه دمایی گستردهای زندگی کند.
دمای مناسب برای زندگی این ماهی بین 21 تا 27.7 درجهی سانتیگراد است.
این ماهی میتواند در آب شور با نسبت یک قاشق غذاخوری نمک به هر گالن آب، به خوبی زندگی کند.
اگر شرایط مورد نیاز برای زندگی این ماهیها فراهم شود، آنها میتوانند بین 2 تا 3 سال طول عمر داشته باشند.
تغذیه
تغذیهی مولیها یک وظیفهی آسان است. آنها با اشتهای فراوان هر نوع غذای خرد شدهای را میپذیرند. وعدههای غذایی ایدهآل برای این ماهیها باید شامل گیاهانی مانند spriullina (نوعی خزه دریایی) خرد شده یا مقدار مناسبی از اسفناج، لوبیای خردشده و کدوسبز باشد. همچنین بهتر است در رژیم غذایی آنها از مکملهایی مانند کرمهای خونی یخزده و میگوی براین استفاده شود تا زندگی سالمتر و ظاهری رنگارنگتر و زیباتری را داشته باشند.
سازگاری
مولیهای سیاه به طور ویژه حساسیت بسیاری نسبت به استرس دارند و بنابراین نباید آنها را با ماهیهای تندخو یا اندازهی بزرگتر از خودشان در یک آکواریوم همخانه کرد. برای زندگی بهتر، آنها بهترین عملکرد را در آکواریومهای آب سخت (آکواریومی که حاوی مواد معدنی و یا نمک زیاد هستند) دارند و میتوانند با ماهیهایی مانند دانیو، بارب و یا ماهی رنگین کمانی همخانه شوند.
مولیهای باله کوتاه به عنوان ماهیهای اجتماعی شناخته میشوند و باید در گروههای حداقل سه تایی نگهداری شوند تا از رفتار طبیعیشان بهره ببرند. اگر تمایل دارید در آکواریوم خود هم ماهی نر و هم ماهی ماده مولی سیاه داشته باشید، بهتر است نسبت نر به ماده را 1 به 3 در نظر بگیرید تا از تعادل جنسی در گروهتان اطمینان حاصل شود.
جنس، تخمریزی و تولید مثل
به راحتی میتوان از نرها با استفاده از بالهی گونوپودیوم که به شکل یک بالهی اضافی در نزدیکی دم قرار دارد، تشخیص داد. این بالهی اضافی در ماهیهای بالغ به صورت واضحتری دیده میشود و تشخیص نر از ماده در آنها بهراحتی امکانپذیر است. باید توجه داشت که مولی نر دارای اندام کشیدهتری است، در حالی که مولی ماده جثهای بزرگتر نسبت به جنس نر خود دارد.
کلیتاً، برای تخمریزی ماهیهای مولی، نیاز به روشهای خاصی نیست. تنها کافی است شرایط آکواریومتان مناسب باشد.
بهتر است در آکواریوم خود هم مولی نر و هم مولی ماده داشته باشید. اما یک نکتهی جالب وجود دارد: ممکن است در آکواریوم شما هیچ مولی نری وجود نداشته باشد، اما مولی ماده بچههایی بیاورد.
در صورتی که این اتفاق بیافتد، نگران نباشید و فکر نکنید ماهی مولی شما ساختار شکنی کرده و با ماهی بارب وصلت کرده است. این اتفاق به این دلیل رخ میدهد که ماهی ماده این توانایی را دارد که تا چند ماه اسپرم ماهی نر را با خود حمل کند.
هر 60 تا 70 روز، ماهی مولی ماده بین 10 تا 60 بچهی نیماینچی به دنیا میآورد. این بچهها همه میتوانند شنا کنند و از یک سوی به سوی دیگر آکواریوم حرکت کنند.
اگر قصد دارید از ماهیهای کوچک مراقبت کنید و آنها را پرورش دهید، بهتر است از برگها و گیاهان غوطهور روی آب مانند هورنوورت استفاده کنید تا آنها مکانهای خوبی برای پنهان شدن داشته باشند.
اگر بچهها جایی برای پنهان شدن نداشته باشند، متاسفانه ممکن است توسط ماهیهای بزرگتر آکواریوم خورده شوند. البته میتوانید آنها را پس از تولد به آکواریومی که مخصوص پرورش ماهی است منتقل کنید و بعد از رشد کافی دوباره به آکواریوم اصلی باز گردانید.
بیماریها
مولیهای باله کوتاه به عنوان ماهیهایی مقاوم شناخته میشوند؛ به خصوص زمانی که در آکواریومی با آب سخت و مقدار مناسبی نمک نگهداری میشوند.
با این وجود، اگر این ماهیها با استرس یا شرایط نامناسب آبی روبهرو شوند، به سمت بیماری پیشرفت میکنند.
هرچه دمای محیط زندگی این ماهیها به سمت سردتر برود، آنها بیشتر از قبل به بیماریها حساس میشوند. انگلها و مخملک جزو بیماریهای شایع در مولیهای باله کوتاه محسوب میشوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره های 02155958384 09205958384 با ما در تماس باشید.