اگر آکواریوم دارید، احتمالاً قبلاً زمان بدی را پشت سر گذاشته اید که یکی از ماهی های خود مرده است. خوب پس، دیگر نگران نباشید، زیرا ما به شما کمک می کنیم تا بفهمید چرا ماهی های شما می میرند و چه کاری باید انجام دهید تا احتمال تکرار این اتفاق را به حداقل برسانید.
بررسی علت های مرگ ماهی ها
یک آکواریوم سالم، رنگارنگ و پر از زندگی تمام چیزی است که در خانه برای استراحت و احساس آرامش گهگاهی نیاز دارید. بنابراین بهترین کاری که می توانید برای تشکر از حیوانات خانگی خود به خاطر این مزیت انجام دهید این است که از آنها به درستی مراقبت کنید. مراقبت از ماهی بسیار بیشتر از رعایت رژیم غذایی است. محیط تمیز، کنترل آب، دما، ورودی های نور و سایر جنبه های اساسی برای نگهداری صحیح از آکواریوم هستند.
اگر می خواهید با جزئیات بدانید که دلایل اصلی مرگ ماهی در آکواریوم چیست و برای بهبود کیفیت زندگی شناگران مورد علاقه خود چه باید کرد، ادامه مطلب را بخوانید و کشف کنید که چرا ماهی های آکواریومی می میرند. در اینجا 8دلیل مرگ ماهی های آکواریوم را ارائه می دهیم:
ماهی استرس دار و بیمار
ماهی ها حیوانات بسیار حساسی هستند و یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در آکواریوم ها به دلیل بیماری هایی است که از جمله عوامل استرس زا است.
ماهی مریض
هنگامی که برای خرید حیوانات خانگی خود به یک فروشگاه تخصصی می روید، باید به رایج ترین علائمی که به شما هشدار می دهد که یک ماهی استرس دارد یا بیمار است، بسیار توجه کنید. ویژگی های قابل مشاهده بیماری هایی که باید به دنبال آنها باشید عبارتند از:
- لکه های سفید روی پوست
- باله های خرد شده
- آکواریوم کثیف
- حرکت کم
- ماهی به پهلو شنا می کند
- سر شناور ماهی
اگر هر یک از ماهی هایی که می خواهید بخرید دارای یکی از این ویژگی ها هستند، توصیه می کنیم آن ها را تهیه نکنید. حتی اگر همه ماهی ها این علائم را نشان ندهند، اگر در مخزن ماهی با همنوعان بیمار مشترک باشند، به احتمال زیاد همه آن ها آلوده هستند.
انتقال ماهی
یکی دیگر از موارد مهمی که باید به آن توجه کنید تا ماهی شما دچار استرس و بیماری نشوند، انتقال فروشگاه به آکواریوم منزل است. بعداً در مورد موضوع آب صحبت خواهیم کرد، اما در مورد انتقال توصیه می کنیم پس از خرید ماهی مستقیماً به خانه بروید و البته از تکان دادن کیسه با حیوانات داخل آن خودداری کنید.
یکی دیگر از دلایلی که باعث ایجاد استرس در ماهی ها می شود، تجمع افراد است. وقتی ماهیهای زیادی در ابعاد کوچک متمرکز شده باشند، ممکن است به یکدیگر ضربه بزنند و به خودشان صدمه بزنند و سطح استرس را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.
ممکن است مخزن ماهی شما به اندازه کافی بزرگ باشد، اما هنگام تمیز کردن و تعویض آب مراقب باشید، زیرا در این زمان است که ماهی ها معمولا به صورت مکعبی جمع می شوند یا فضای آکواریوم شما با از دست دادن آب کاهش می یابد. از طولانی شدن این وضعیت اجتناب کنید، زیرا این درگیریها بین ماهیها و استرسی که به حیوانات خانگی ما وارد میکند، ممکن است باعث ظهور بیماریهای دیگر شود.
حیوانات حساس
زیبا اما بسیار ظریف. به هر قیمتی که شده از استرس ماهی ها جلوگیری کنید، به این ترتیب از بروز بیماری های دیگر و مهمتر از آن مرگ زودرس آنها جلوگیری می کنید. اگر از آکواریوم شهر خود دیدن کرده باشید، حتماً هشدارهایی را دیده اید که روی آن نوشته شده است: «به شیشه نزنید» و «با فلاش عکس نگیرید»، زیرا توصیه می کنیم همین نکات را در آکواریوم منزل خود اعمال کنید.
گفتیم ماهی ها حیوانات بسیار حساس و ترسناکی هستند، بنابراین ضربه زدن مداوم به شیشه مخزن ماهی برای سلامتی شما خوب نیست، به یاد داشته باشید که هر چه استرس بیشتری داشته باشید، احتمال ابتلا به بیماری و مرگ بیشتر می شود. در مورد فلاش ها، ما همین قانون را اعمال می کنیم: از ترساندن ماهی خود خودداری کنید. تا زمانی که کیفیت زندگی آنها در حد مطلوب باشد، امید به بقا افزایش می یابد.
آب: دنیای ماهی ها
یکی دیگر از دلایل مرگ ماهی ها در آکواریوم ارتباط مستقیمی با معیشت آنها دارد: آب. درمان نادرست آب، هم از نظر درجه حرارت، هم تمیزی و سازگاری، می تواند برای حیوانات خانگی ما کشنده باشد، بنابراین این بخش را در مورد آنچه که برای مدیریت آب در مخزن خود باید بدانید، بررسی کنید.
کنترل آمونیاک و اکسیژن
دو عامل بسیار مهم در زندگی ماهی ما، اکسیژن حیات است و اگرچه آمونیاک مرگ نیست، اما بسیار به آن نزدیک است. مسمومیت با آمونیاک و غرق شدن در اثر کمبود اکسیژن دو مورد از شایع ترین علل مرگ ماهیان آکواریومی است.
برای جلوگیری از غرق شدن ماهی خود، به خاطر داشته باشید که مقدار اکسیژنی که ممکن است در آب یک آکواریوم حل شده باشد محدود است. با توجه به اندازه آکواریوم خود، مقدار و اندازه ماهی هایی را که می توانید داشته باشید به خوبی بررسی کنید.
فضولات ماهی، تجزیه غذا و همین مرگ موجودات زنده داخل آکواریوم، آمونیاک می دهد، پس اگر نمی خواهید ماهی شما بمیرد، باید مخزن ماهی را تمیز نگه دارید. برای حذف بیش از حد این زباله های سمی، تغییرات جزئی آب به طور منظم کافی است. و یک فیلتر خوب برای آکواریوم خود نصب کرده اید. که علاوه بر تامین اکسیژن، وظیفه از بین بردن تمام آمونیاک راکد را نیز بر عهده دارد.
آب تمیز… اما نه چندان
نگهداری آب در آکواریوم آنقدرها هم که به نظر می رسد ساده نیست. علاوه بر کمک یک فیلتر با کیفیت، آب در آکواریوم باید هر چند وقت یکبار تجدید شود و اگر به یاد داشته باشیم که ماهی ها حیوانات بسیار حساسی هستند، این روند می تواند برای آنها آسیب زا باشد.
وقتی صحبت از تجدید آب یک آکواریوم می شود. علاوه بر در نظر گرفتن مواردی که در مورد عدم جمع آوری ماهی در فضاهای کوچک ذکر کردیم. شما باید حداقل 40٪ از آن آب “قدیمی” را نگه دارید و با آب جدید کامل کنید. در غیر این صورت، ماهی با تغییر سازگار نمی شد و می میرد. این آب قدیمی باید برای حذف هر چه بیشتر آمونیاک تصفیه شده باشد تا بتواند با آب جدید مخلوط شود و در نتیجه، محیط مایع آکواریوم شما تجدید شود.
از طرفی آب جدید آکواریوم هرگز نباید آب لوله کشی، کلر و آهک غلیظ در آب باشد که برای انسان بی ضرر است و می تواند ماهی شما را بکشد. همیشه از آب آشامیدنی استفاده کنید و در صورت امکان سعی کنید هیچ نوع افزودنی نداشته باشد.
جنبه مهم دیگر استفاده از مواد بیش از حد تمیز است. سعی کنید مکعب هایی که آب یا همان ماهی را در آن می اندازید، کمی از آن آب قدیمی داشته باشند یا حداقل بررسی کنید که مطلقاً هیچ باقیمانده صابون یا مواد پاک کننده ای نداشته باشند. در هر صورت فراموش نکنید که هرگز نمی توانید از همان محصولاتی که خانه خود را با آن تمیز می کنید برای تمیز کردن آکواریوم یا موادی که با ماهی در تماس است استفاده کنید.
زنده باد ماهی
علیرغم تسلط بر هنرهای نگهداری از ماهی، ممکن است گهگاهی بمیرد یا بدون هیچ هشداری بیمار شود. در این مورد نگران نباشید، گاهی اوقات ماهی ها بدون هیچ دلیل ظاهری، می میرند.
مهمترین چیز این است که جنبه هایی را که قبلاً ذکر کردیم را در نظر بگیرید و البته همیشه از عقل سلیم استفاده کنید. اگر می دانید ماهی ها حیوانات حساس و ظریفی هستند اما به طور ناگهانی با آنها رفتار می کنید. شاید خودتان پاسخ این سوال را داشته باشید که چرا ماهی های آکواریومی می میرند.
آخرین توصیه های ما عبارتند از:
- هنگام تعویض آب مخزن ماهی با آنها به آرامی و با ظرافت برخورد کنید.
- در صورت خرید ماهی جدید، آنها را با خشونت در آکواریوم به ما معرفی کنید.
- اگر بازدیدکننده دارید یا بچه های کوچکی در خانه هستند، از ضربه زدن به شیشه آکواریوم خودداری کنید.
- در مصرف مواد غذایی که سطح آمونیاک را افزایش می دهد زیاده روی نکنید. و ظهور باکتری در آب.
- هیچ ماهی ناسازگاری در داخل همان آکواریوم وجود ندارد.
- برای انواع ماهیهایی که میخواهید داشته باشید، با مشخصات آب، دما، سطح نور و سطح اکسیژن توصیهشده مشورت کنید.
- اگر قصد تزئین آکواریوم خود را دارید، اشیاء با کیفیت بخرید. و بررسی کنید که برای آکواریوم مناسب هستند و حاوی عوامل آلاینده نیستند.
امیدواریم پس از خواندن این مقاله، سعی کنید یک آکواریوم سالم با محیط زیست حفظ کنید. و تلفات ماهی در آکواریوم خود را کاهش دهید. این مقاله صرفا آموزنده است. ما قدرت تجویز درمان های دامپزشکی یا هر نوع تشخیص را نداریم. از شما دعوت می کنیم در صورت بروز هر نوع بیماری یا ناراحتی حیوان خانگی خود را نزد دامپزشک یا متخصصین ماهی ببرید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
پرزنت حضوری 02155958384
مشاوره آنلاین 09205958384